top of page
Community Space Exterior 1_edited.jpg
Renovation Exterior 1.jpg

CLIENT

Foothills Regional Housing

 

REFERENCE

Howard Wright

Construction Manager

hwright@foothillsrh.org

303.442.8600

SIZE

108 Apartment Units

≈ 5-acre site

≈ 1900 Sq. Ft. Indoor Amenity Space

CONSTRUCTION COST 

≈ $6,000,000

COMPLETION 

Spring 2022

 

AWARDS AND FEATURES

LIHTC 4% Tax Credit Funding

Sustainability: Enterprise Green Communities & Energy Star

Caesar Square

wheatridge, co

Tasked with renovating five 2 story apartment buildings and providing a new community building, the Ceasar Square project provided and opportunity to improve the quality of living for the residents through a re-imagining of the site, unit upgrades and the addition of new community indoor and outdoor spaces focused on improving social wellness.

 

This project is located in Wheat Ridge near parks and shopping and is conveniently located near the I-70 corridor. Caesar Square provides mostly 1-bedroom and 2-bedroom units and serves low-income community members with rent pricing based on 30% - 80% AMI. Resident safety and comfort were at the forefront of the site reconfiguration, allowing better site efficiencies, increased site lighting, increased accessibility, and the addition of outdoor amenities. Tasked with providing a safe and efficient site layout that focused on pedestrians, the redesign limited car access, provided speed humps, and increased on-site parking while creating a new central location for the community building and additional site amenities.

 

The new community building was designed to offer residents social and learning spaces and include a community kitchen, community computer lab, indoor gathering space, and an event space to celebrate life’s milestones. The community building is located next to the outdoor amenity spaces allowing it to integrate nicely to the outdoor amenity space. The outdoor amenity spaces feature a toddler-aged play space, a big-kid aged playground, bicycle track, community gardens, basketball court, blacktop activities, and shaded picnic and gathering areas. These features are at the heart of the site, allowing access for all residents to gather and play together. 

 

The apartment renovations consisted of increasing accessibility by providing accessible units on site, full renovations of kitchens and bathrooms. Building entries on the enclosed-corridor buildings were also modified to allow for bright and welcoming spaces with the addition of new accent materials and large storefront windows. Exterior community courtyards between buildings were also updated with new landscaping, sidewalks, connections to resident patios, and increased site lighting.

bottom of page