top of page

CLIENT

Denver Housing Authority 

REFERENCE

Joseph Iannuzzi

Senior Development Manager

jiannuzzi@denverhousing.org

720.932.3198

SIZE

Building 1: 130 Residential Units

 19 Live / Work Units

 133,908 sq.ft.

Building 2: 35 Residential units

 33,327 sq. ft.

CONSTRUCTION COST 

$56,000,000

COMPLETION 

December 2024

AWARDS AND FEATURES

LIHTC Funded in 2021

sol

denver, co

CENTER OF SUN VALLEY

At the center of the Sun Valley neighborhood redevelopment, the SOL block is envisioned as the pedestrian hub for the new community proposed by the Denver Housing Authority. With Fairview Elementary School to the north, the restored riverfront park to the east, and a farm stand to the west, SOL was designed to provide easy and safe access to all the amenities with dedicated pedestrian thoroughfares, dedicated bicycle highways, and community gathering plazas to foster social wellness and an economic marketplace. 

 

The SOL block is comprised of two separate apartment buildings which are designed specifically for family residents. Each building has a variety of units available, from one bedroom up to four bedrooms. 

 

HEALTH AND WELL-BEING

Design priority was placed on giving residents access to Health and Well Being.  The design team and DHA developed a Health Action Plan tailored to the SOL Block which guided design and operation strategies to give residents access to:

 

Mental Health | Respiratory Health | Heart and Physical Health | Economic Health

 

This process resulted in design elements which give residents opportunity to access a healthy and vibrant life. Live / work units were designed to be available to resident’s seeking business opportunities. Marketplace zones where placed to encourage and generate business success. Co-work spaces were created and made available throughout the building.

 

Within each building, community spaces have been carefully crafted to give residents additional space to study, work, or gather with friends. Outdoor landscape zones have been designed on the rooftop and at the ground floor to allow residents to connect with nature in the community gardens or learning in the apiary. Residents can work on heart health on the outdoor exercise circuit or mental health by walking the educational landscape park at the ground floor.

bottom of page